Az articsóka egyik fő hatóanyaga a cinarin, mely antioxidáns hatású, többek között ezért is megakadályozhatja a máj sejtek károsodását.
Serkenti a máj szöveteinek regenerálódását, ezáltal enyhíti a méreganyagok, például az alkohol okozta májrendellenességeket, illetve csökkenti a zsírmáj talaján kialakuló betegségek rizikóját.
Fokozza az epe termelődését, és csökkenti az epepangást. Mivel az epehólyagot összehúzódásokra serkenti, ezáltal megszűntetheti az epehólyag atóniás (ernyedt) állapotát. Az epehólyag atóniás állapota kellemetlen emésztési panaszokat okozhat.
Ennek következtében javítja az emésztést, csökkenti a hasi puffadást, felfúvódást.
A vér zsírtartalmát csökkentő hatása miatt érelmeszesedés megelőzésére is hatással van.
Mikor nem javasolt articsóka tartalmú készítmény szedése?
Epekövesség esetén.
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ a GDPR megfelelésről
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.